Zdravi muffini s datuljama

muffini s datuljama

Datulje su slatko voće koje možete često pronaći u slasticama. Razlog je to što su dovoljno slatke da mogu zamijeniti zaslađivače u kolačima, a uz to pune su benefita za kožu i kosu kao i zdravlje općenito. Sadrže vlakna, vitamine i minerale što je samo još jedan dodatan razlog da ih uključite u svoju prehranu.

Muffini od datulja:

muffini s datuljama
muffini s datuljama

Sastojci za muffine od datulja:

  • 250g datulja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 250ml kipuće vode
  • 60g maslaca sobne temperature
  • 2 jaja
  • 180g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
 

U lonac stavite datulje bez koštica, vodu i sodu bikarbonu te pustite da voda zavrije. Kada se ohladi, sve skupa ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gušću masu. U drugoj posudi mikserom istucite maslac, jaja i šećer pa sve skupa dodajte smjesu s datuljama. Kroz sito prosijajte brašno i sve dobro izmiješajte. 

U kalupe koje ste zamastili ili košarice za muffine uspite smjesu te pecite 40 minuta na 200 stupnjeva. Kada su gotovi možete ih servirati same, s voćem ili uz kuglicu sladoleda. U slast! 


Za pripremu muffina koristili smo:

papirni kalupi za muffine
kalup za muffine
vaga za kolace

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *